Çemişgezek Ziraat Odası

ZOBİS
Çemişgezek Ziraat Odası > Haberler > Çemişgezek ilçesinin Kıraçlar ve Sakyol köylerinin meşhur karpuzu sofralardaki yerini almaya başladı

Çemişgezek ilçesinin Ova Grup Köylerinin en uzağında yer alan, Keban barajına sıfır noktada bulunan Sakyol (Pulur) ve Kıraçlar (Hıdıroz) köylerinde susuz üretilen Karpuzlar Çemişgezek Pazarında değer buluyor.

Kıraçlar ve Sakyol Köylerinde yetiştirilen römorklar dolusu karpuzların pazara inmesinin ardından tüketilmesi çok zaman almamakla birlikte, sofralarında vazgeçilmez tadı oluyor.
Karpuzun kalitesi ve üretim yoğunluğu açısından, Kıraçlar ve Sakyol köylülerinin sarf ettikleri emekleri ilçe halkının da büyük takdirini topluyor. 25 kiloya varan karpuzların yetiştirildiği Kıraçlar ve Sakyol Köylülerinin ürettiği karpuzdan üretici de Tüketicide oldukça memnun görünüyor.